Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Susska Skupina Bojoveho Pruzkumu

Kulometník

publikováno 27.05.2016

Kulometník, jedna z nejznámějších pozic v armádě ale taky jednou z nejzodpovědnějších a nejtěžších co se týče fyzické i psychické náročnosti. Nejde jen o to, že toho nesete více než zbytek družstva jde hlavně o to, že jste v podstatě první na ráně hned po pátrači, který jde před družstvem.

 

Slangově Kulomeťák, kulohryz, sypač, je podpůrná pozice v družstvu, která značně zvyšuje její palebný průměr. Jde o to, že při kontaktu s nepřítelem a případném ústupu jde kulomeťák jako poslední jelikož jeho kulomet, v AČR momentálně vz. 59 nebo modernější M240 Minimi mk. I – což jsou lehké kulomety, popř. se používají tzv. „univerzální kulomety“ - , kryje ústup družstva. Jakmile se družstvo dostane na svou pozici, kryje ústup kulometu. Na tuto pozici se lidi nehrnou dobrovolně, jelikož, si jsou vědomi nebezpečí, která tato pozice skýtá. Avšak většinou to nejsou ty hory svalů, na jaké jsme zvyklý v televizích. Jde to spíše o nenápadné jedince nijak nepřevyšující fyzickou stavbou klasického vojáka. U této pozice je hlavní psychická odolnost.  Jde o to, že pro odstřelovače jste jeden z prvních terčů, zůstáváte tam, odkud ostatní ustupují. Výbavu vojáka nesoucí kulomet není příliš odlišná od klasického střelce. Hlavní rozdíl je ve výzbroji, tedy výše uvedené kulomety v ráži 7,62mm. U sebe z pravidla nosí 3-4 plné pásy náborů od 50-100ks munice. Pokud jde o úkol zahrnující delší časový úsek, munice navíc se děli do celého družstva. Může mít u sebe obranné granáty, ale pravidlo to není. Při pohybu v patrole je většinou uprostřed formace. Co se týče výcviku a role, musí zvládat ovládaní zbraně jak svojí, tak zbraně zavedené v družstvu jako každý člen, avšak navíc musí ovládat výzbroj techniky pokud má jeho družstvo, popřípadě četa nějakou přidělenou.

Pokud jde o airsoft tak pozice kulomeťáka je v podstatě úplně stejná jako v reálné armádě. Má podpůrnou funkci, tudíž by neměl mít jen tak ledajaký kulomet v základu. Z toho vyplývá že to není finančně nejjednodušší pozice, spíše se jedná o jednu z nejnáročnějších ne-li nejnáročnější. Správný AS kulomet by měl mít větší sílu a dostřel než zbraně družstva. Základní AS kulomety se pohybujou od 5-7 tisíc, dále je do nich nutno dát nějaký upgrade, aby byl trochu na úrovni. Navíc krabicové elektrické zásobníky do kulometů taky nejsou levná záležitost. Tato pozice je pro lidi, kterým nevadí nést něco navíc a mají dostatek financí na pořízení a živení zbraně. Krmení AS repliky FN Minimi s kadencí 20ran za sekundu a maximální kapacitou zásobníku 2500ks munice se to projeví docela dost na finančním plánu. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Změna našeho domovského hřiště
Takže po brigádě ze dne 8.5.2016 kde jsme byli informováni jedním z lesníků, že se bude Sušský les revitalizovat jsme se informovali u lesní správy jak toto bude probíhat. Bohužel kácení stromů spojené s revitalizací bude začínat právě na straně lesa, kde máme hřiště.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery