Úvod » Susska Skupina Bojoveho Pruzkumu

Pátrač

publikováno 07.03.2016

Pátrač (anglicky poitman) je v reálném světě velmi nebezpečná role v týmu. Z pravidla je to „ten co umře jako první“. Na druhou stranu také velmi zodpovědná.

Pátrač (anglicky poitman) je v reálném světě velmi nebezpečná role v týmu. Z pravidla je to „ten co umře jako první“. Na druhou stranu také velmi zodpovědná. Na kvalitách pátrače závisí bezpečnost celého týmu. Pátrač provádí svojí jednotku neznámým terénem a pátrá po nepříteli v čele. Musí úzce spolupracovat s velitelem. Udržovat správný směr postupu k cíli a upozorňovat na nebezpečné překážky nebo nástrahy. Výbava bývá omezená a rozdělená mezi ostatní členy týmu. Pátrač je také z pravidla vybaven těžkými prostředky balistické ochrany pokud to situace dovoluje.

„Dnes ráno jsme se dozvěděli o naší nové misi. Byli jsme vysazeni 25km za nepřátelskou linií s úkolem zneškodnit velitele při převozu na jiné stanoviště. Velitel mě informuje o směru a možném terénu. Počítáme s možným kontaktem nepřítele. Zatím je klid. Pár vozů s vojákama. Nic důležitého zůstáváme dále skrytí . Provádím naší jednotku nepřátelským terénem. V hustém lese najedou zazní výstřel zvolám kontakt na 12ti hodinách. Celá jednotka zalehá a formuje se k protiúderu. Opětujeme palbu. Jsem pod těžkou palbou. Po několika minutách přestřelky se nám podařilo útok odrazit. Kupodivu nemáme žádné ztráty. Přeformujeme se a pokračujeme dále. Je nám jasné, že o nás už ví. Měníme cíl trasy na záložní bod. Tady přespíme a snad se situace brzo uklidní. Čeká nás zrychlený přesun a přespání na nepřátelském území. Musím dávat ještě větší pozor než doteď. V našem týmu je znát jistá nervozita ale to se dá očekávat. K večeru se přibližujeme k našemu bodu. Zastavuju jednotku. Před námi se objevila nepřátelská jednotka. Vypadá to, že pátrají po nás. Připravujeme přepad. Tohle jinak nepůjde. Navrhuji veliteli taktiku. Velitel zamítá. Musíme zůstat skrytí. Opatrně se vyhýbáme nepřátelům a  začínáme budovat postavení na přespání. Rozdělujeme si hlídky. Noc byla neočekávaně klidná. Ráno jsme se dostali do dostatečné blízkosti našeho cíle. Vysíláme sniperský tým na ukončení mise. Než to dokončí zajišťujeme naši evakuaci. Po hodině se to posere. Nepřítel se pohybuje naším směrem. Zatím nás nevidí ale může to přijít každou chvíli. Tahle mise dopadne špatně.“

Pátrač v airsoftu má podobné využití. Chodí první, hledá cíle a vede celý tým terénem. Jeho výstroj by tomu měla být uzpůsobena. Tudíž nosí pouze nejnutnější vybavení pro přežití a boj.  Veškerou zátěž navíc mu nosí ostatní členové týmu. Další důležité požadavky jsou dobrá orientace terénu, schopnost improvizace, dobrá reakční schopnost a v neposlední řadě také výborný zrak a sluch, kterým propátrává okolí. Tato pozice je méně oblíbená než ostatní hlavně z toho důvodu, že je dotyčný první na ráně a pokud vleze tým do léčky nebo dojde k přepadu je dost často vyřazen z boje jako první a často i bez jediného jeho výstřelu. Na druhou stranu je tato pozice vhodná pro srdcaře co se rádi obětují pro dobro týmu.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Změna našeho domovského hřiště
Takže po brigádě ze dne 8.5.2016 kde jsme byli informováni jedním z lesníků, že se bude Sušský les revitalizovat jsme se informovali u lesní správy jak toto bude probíhat. Bohužel kácení stromů spojené s revitalizací bude začínat právě na straně lesa, kde máme hřiště.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery